Tein juuri äsken päätöksen poistua SJY:n palstalta lopullisesti. Asia, jota olen huutanut siellä lähes 80 viestin verran ei ole mennyt missään vaiheessa perille ja viimeinen niitti oli johtajansa hyvin osaamaton ja harkitsematon vastaus kiperään kysymykseen. Jos seurakunnan johdossa on tuollainen ihminen, mielestäni kristillisten yhteisöjen pitäisi tehdä asialle jotain. On toki niin, että kristinuskon puhdassieluisuus kärsii siitä, jos kristilliset yhteisöt alkaisivat puhdistaa omia taustojaan ja rikkoa lahkoja, mutta käytönnössä kuitenkin kristinuskon uskottavuus on pienistä tekijöistä kiinni ja historian saatossa tekijät ovat olleet mittaluokassa paljon isompia kuin SJY.

Vastausta ei kristillisiltä yhteisöiltä kuitenkaan taida saada. Jokainen huutaa omaan nimeensä enemmän kuin minkään tai kenenkään muun. Jokainen lainailee Raamatusta ne kohdat, joiden katsoo olevan oppinsa avainkohtia. Sitten muutama erityisen herkkä ja äärimmäisen tärkeä kohta jätetään vähemmälle huomiolle, taka-alalle ja lopulta unohdetaan koko kristinuskon perusta.

Ohjeistukseksi sain ensin, että monelta etsinnältä säästyy, jos suullaan tunnustaan Jeesuksen Kristuksen elämänsä valtiaaksi. Vastasin tähän lyhyesti:

Tai sitten olen laiska? Henkinen ja hengellinen laiskuus onkin tosin aika kuumaa kamaa, että miksei...

Sen jälkeen minulle hehkutettiin liberaaliteologiasta ja näyttää siltä, että SJY ei osaa vastata, kun sitä syytetään menestysteologian harjoittamista. Sen sijaan todellinen Saatana on liberaaliteologia, johon nähtävästi minut omilla saarnoillani on liitetty. Kristillisen tietämykseni ja toisaaltan sen pohjalta, mitä kuulen kristityiltä tuttaviltani, uskoisin törkkineeni montaa kertaa herkkää kohtaa, mutta aina vastaus kaivetaan joko Raamatusta tai sitten vastaus jää uupumaan.

Viimeiset heitot tulivat aiheesta humanismi. Edelleen humanismia syytellään ja jätetään huomioimatta eräs, melko oleellinen asia:

Humanistinen ihmisviisaus, kuten olen aiemmin sanonut pohjaa Jeesuksen Kristuksen opetukseen: Rakasta lähimmäistä kuin itseäsi + älä tee toiselle mitään, mitä et haluaisi toisen tekevän sinulle. Vaikeatajuistako? Kyseenalaista sinä vain humanismi, niin ei jää epäselväksi, miksi (sensuroitu)

Kuittasin itseni ulos foorumilta kauniin sanoin. Tulikivenkatkun maku palstan johtajan suussa. Kun olin jo ilmaissut poistuvani, hän antoi minulle bannia. Ylevää toimintaa.

Viimeiseksi viestikseni jää lähes ivallinen jäähyväisviestini. Tarkoitukseni oli kyllä lähteä vähän fiksummin, mutta tämä on Tao: asiat menevät niin kuin menevät. Eli mikä on tehty, on tehty ja minä jatkan, kuten viestissäni ilmaisen, uusiin haasteisiin:

Sehän oli kerrassaan nerokas vastaus. Puhuitko jälleen itsestäsi vai kenestä? Mistä totuudesta mahdat puhua? Sarvipään totuudesta vai Raamatun? Humanismi ilmeisesti todella on Saatanasta, eikä ihme, että SJY aiheuttaa niin paljon ahdistusta. Jatkakaa samaan malliin pojat, niin saadaan karistettua se vähäinenkin, hiipumassaoleva katu-uskottavuus kristinuskosta. Hihhuloidaan kunnolla: "ihanaa Jumala, ihanaa, vaikka tekee kipeää niin se on kyllä Saatanasta... laiskanmiehen ollessa on jumalaisempaa..." Minä jatkan maallista vaellustani kohti uusia haasteita. Täältä löytyy muutama humaani (ihminen) sentään joukosta, mutta löytyy sitten ihmisiä, jotka ovat tainneet unohtaa, mitä ihmisyys tarkoittaa.

Hyvää jatkoa Veli ja sekalainen seurakunta! Kunnia Jumalalle, ei SJY:lle!

En tiedä säilyvätkö viestini siellä, joten tältä erää SJY-episodi on tässä. Ilmeisesti kysymykseni ja viittaukseni ottavat sen verran koville, että ainoa oikea toimintatapa on heittää riehakoiva keskustelija ulos. Siitä voin toki syyttää vain itseäni. Mikä asiasta tekee mielenkiintoisen on se, että minulla tuntuu olevan jo jatkajia, jotka ovat kristittyjä ja eräs heistä on tuttavani tuttuja. Pienten seurakuntien ja lahkojen puolesta toivon, että koettakaa joskus katsoa peiliin. Ei sieltä vastaan tuijota Jumala, vaan pieni piipertävä ihminen, jolla on hassuja ajatuksia päässä - ei Jumalan päässä.