Viimeisen päivän pääsykoelukemiset ovat jääneet vähiin. Käytännössä en ole jaksanut hirveästi enää pähkäillä noiden käsitteiden, teorioiden sun muiden kanssa. Jos en ole ehtinyt lukea ennen tätä päivää niin sitten se on voi, voi. Luotan kokonaiskäsitykseeni tieteenalasta, sen tutkimuskohteista ja välineistä. Lisäksi luulisin, että ikäni vaikuttaa jonkin verran. Yli kymmenen vuotta sitten kun viimeksi yliopistoon hain olin lopultakin aika keltanokka kaikessa. Olin toki jo pähkäillyt kaikenlaisia asioita, mutta silti perspektiiviä asioihin tulee vain elämällä ja elämän kautta.

Joitain sanoja kyllä pitäisi vielä lukea uudelleen, jos vaikka tarttuisivat. Perennialismi ei ole oikein iskostunut päänuppiin, enkä osaisi vastata, jos joku kysyisi, mitä se tarkoittaa. Mutta onhan tässä vielä yksitoista tuntia aikaa lueskella. Ajattelin kuitenkin maittavat kaurapuuroannoksen jälkeen käydä suihkussa ja painua unille. Yliopistoalue ei ole kovin tuttu, joten täytyy vielä varata hieman aikaa siihen, että löydän oikean rakennuksen aamulla. Pyöräillen kun liikkeelle lähden niin pitäisi todennäköisesti liikahtaa kotoa klo 9.15. Mistä tuli mieleeni, että pyöräni on ollut alakerran pyöräsuojassa viimeisen viikon. Toivottavasti pyörä on kunnossa tai muuten voi käydä heikonlaisesti.

Rahat on sen verran lopussa, ettei taida löytyä tililtä tai asunnosta rahaa bussilippuunkaan. Siinä sitä sitten arpomaan, miten hoidan matkani yliopistolle, jos hätätilanne tulee. Arpomalla tuskin.