Tuiki-ihanaa mennä nukkumaan ihmisten aikoihin, n. kahdelta, pyöriä sängyssä jokseenkin nukkuen, sitten herätä miltein hikisenä viideltä. Yrität nukkua, mutta pää ja keho käyvät juuri sen verran villin kuumana, ettei nukkumisesta tule mitään. Pakko pistää kattotuuletin päälle, että saisi vilvoitettua huoneilmaa hiukan. Haluan vain KROOH ja niin edelleen. No, mutta tänäänhän mulla alkaa taas virallisesti työt. Mihin sitä unta siis tarvitaankaan?

Ilokseni olin saanut mutsiltani jälleen keskeisellä tavalla merkityksellisen tekstiviestin. Hän kysyy siinä: "miksi sua kiinnostaa kurdi-touhut? must se on pimeetä. jo se mitä kerroit, siinä vaikuttaa, et yksilön vapaus riistetään ja aivopestään. tiedät etten hyväksy huumeita mut siitä irrott on inhimillisempiä tapoja." WTF!? Mistä kurdi-touhuista? Mitä olen mahtanut kertoa, missä ja miten? Mutsini kyllä kävi taas tarkastamassa, että voin hyvin ja sitä rataa, istui kannettavan koneeni viereen ja luki puolivahingossa erästä kirjoitustani. Jossa saattaa vilahtaa sanat "huumeet" ja "alkoholi" ohimennen, mutta kurdeista siinä ei ole sanaakaan. Elämän pikkumysteereitä, vaan mitä elämä olisikaan ilman niitä.

Illalla kaksi pulua oli löytänyt mukavan paikan parvekkeen oven päältä. Istuivat siinä kuin kanat orrella. Hätyytin pois ja virittelin parvekkeelle parit muovipussit, jos tuuli kahistaisi niitä niin, että lintuset pysyisivät poissa paskomasta nurkkiin. Vaan ei tietenkään tuule. Ei tuulenvirettäkään. Seuraavaksi voisinkin esitellä ideani: (c) pulupallon.

Pari vuotta sitten kävelin Turun torilla parin pulun perässä. Tömäytin jalkaani kivetykselle noin metrin päässä puluista ja ne pomppasivat, eivät lähteneet lentoon tahi jatkaneet matkaansa. Tömäytin jalkaani toisen kerran kivetykselle, jälleen ne pomppasivat. Kolmannella kerralla taisin tömäyttää liian kovaa ja liian lähelle - molemmat lähtivät lentoon. Keksin idean pulupallosta. Sen pelaaminen onnistuu lähes missä tahansa, missä pulut ovat tarpeeksi kesyjä (tämä ei muuten onnistunut viime vuoden lopulla Helsingissä, ovat liian kesyjä?). Tavoitteena on saada pulu loikkimaan mahdollisimman monta kertaa ilman, että se lähtee lentoon tai kävelee ilman minkäänlaista reaktiota. "Pallon" on siis pompittava. Ja se yleensä pomppii kahdella eri tavalla eli: se saattaa yksinkertaisesti pompata ilman siivenräpätystä tai sitten se saattaa tehdä sellaisen hyvin lyhyen, puolesta metristä metriin lennon. Lajia voi harrastaa lukematon määrä harrastajia pudotuspelisysteemillä (1vs1 - kumman pallo ei ensimmäisenä pompi tai lähtee lentoon on häviäjä) tai sitten pisteenlaskusysteemillä (esim. viisi yritystä, pisteitä yksinkertaisesta pompusta 2p, minilennosta 1p). Ei muuta kuin pelaamaan.