Suomi siirtyy digitaaliaikaan ensi vuonna kun televisiotekniikka muuttuu myös kotitalouksissa digitaaliseksi. Vanha analoginen järjestelmä on ollut suhteellisen ongelmaton systeemi, mutta digitaalisuus tuo mukanaan bittivirtaa, joka on siirrettävissä pienemmille kaseteille (esim. vanhat beta-kasetit voivat muuttua vaikka pieniksi mini-dv-kaseteiksi) tai jopa suoraan kovalevyille.

Kehittyessään digitaalisuus saattaa tuoda mukanaan lisää valinnanvaraa, koska beta-tekniikkaan mattimeikäläisillä ei ole varaa, mutta digitaalitekniikka on huomattavasti halvempaa. Erilaiset interaktiivisia interaktiivisia palveluita on jo kehitetty. Silti toivoisin, että chatteja ja pelejä siirrettäisi sellaisena digitaalipuolelle, mutta ne on todella helppo siirtää sinne. Hyvä puoli uudessa järjestelmässä on se, että Yleisradion kanavia on lisää ja ne ovat ja toivottavasti tulevat olemaan peli- ja chattivapaa vyöhyke.

Uuden järjestelmän mukana tietotekniikka alkaa näytellä aina suurempaa roolia. Televisio-ohjelmia voi tallentaa suoraan tietokoneelle tai sitten laitteessa itsessään saattaa olla kovalevy, jolle voi tallentaa haluamiaan ohjelmia kymmeniä tunteja. Boksissa nauhoitetut ohjelmat ovat MPEG-2 -muodossa, joka on siirrettävissä sellaisenaan tietokoneelle katsottavaksi. Samalla vanhat VHS-kasetit alkavat poistua yhä nopeampaan tahtiin pois markkinoilta ja samalla kodeissa alkaa olla enemmän tilaa. Se on ainakin minulle suorempi hyöty kuin uudet kanavat. Toisaalta ainakaan toistaiseksi minulla ei ole varaa tallentavaan järjestelmään.