Aurinko paistaa pilviharson takaa. Istun sängyllä. Talon ulkopuolelta kuuluu autojen pauhu, matala kohina.

Asun edelleen yli vuoden eron jälkeen samassa asunnossa, jossa asuin entisen tyttöystäväni kanssa. Hänen lähtönsä jälkeen ahdistuin sen verran pahasti, että halusin muuttaa ennen häntä. Pakkasin tavarani ja hänen muuttaessaan osa tavaroistani oli muuttolaatikoissa. Jatkoin pakkausta viime vuoden loppuun asti ja sain pakattua suurimman osan pienestä tavarasta. Roudasin paljon tavaraa suorinta tietä ulos, mutta jotkut jäivät hengaamaan asuntoon. Olohuoneessa on entisen viihdekeskus lautoina ja yhtenä mustana räkkinä, johon olen iskenyt videohankintojani, DVD-soittimen ja läjän paperia. Entisen viihdekeskuksen tilalla on yksinkertainen, vaaleasta puusta tehty taso, jonka päällä on televisio ja alaosassa on kaksi videonauhuria, toinen DVD-soitin ja digiboksi.

Seurusteluaikana entiseni kävi aina välillä dyykkaamassa ja dyykkasi kerran viinirypäleitä. Syystä tai toisesta viinirypäleet jäivät sohvalleni. Ne huomattiin seuraavan kerran kun niistä oli valunut nestettä sohvalle ja jättänyt paksun, mustan läikän. Sijoitin sohvan aluksi olohuoneeseen sille paikalle, jolla ennenkin oli ollut sohva. Se tuo kuitenkin mieleen ajan jolloin minulla oli hieman rahaa ja sijoitin rahani jossain määrin melko mauttomiin huonekaluihin. Sininen sohva oli yksi ostos, jonka ostin pikemmin välttämättömyytenä kuin sen hienouden vuoksi. Pistin sohvan osiin ja sijoitin sen paikalle ensin runkopatjan ja myöhemmin ruuvasin siihen jalat kiinni. Nyt sänky toimii sohvana.

Keittiö on ollut tyhjillään jo pidemmän aikaa. Hieman yli vuosi sitten siellä oli sohvani lisäksi vain exäni hylly, piironki ja kukkaset. Aluksi kasasin kaikki muuttolaatikot keittiöön, mutta siirsin paketit sieltä makuuhuoneeseen, josta olin siirtänyt sängyn olohuoneen puolelle. Makuuhuoneeseen jäi vielä isältäni peritty piironki, kirjahylly ja nahkatuoli, johon olen kasannut kaikki vinyylilevyni. Aloin kaupata turhia levyjäni pois aika pian eron jälkeen. Sain joitain myytyä, mutta silti aivan liian vähän ja ainakin yksi ostaja jätti maksamatta postitukset. Jätin myyntipuuhat siihen, ainakin toistaiseksi. Muutossa yksittäinen ja suurin painolasti olisi ollut VHS-kasetit, joten luovutin niitä pois n. 50 ja heitin osan vanhemmista pois. Silti niitä jäi vielä ihan kohtuullinen kasa, joita olen ajatellut hyödyntää niin, että kopioin niille arkistomateriaalia.

Vaatehuone on jotakuinkin tyhjillään. Heitin noin puolet vaatteistani kierrätykseen ja sulloin loput muuttolaatikoihin. Jätin itselleni noin viikon, kahden vaatekerran, johon olen hommannut joitain lisäyksiä. Ainoa lähes ennalleen jäänyt huone on vessa. Siellä on edelleen pyykinpesukone, lavuaari ja pönttö. Exälläni oli tapana kasata lattialle luettavaa, joka kastui suihkussakäydessä ja lopulta (mainos)lehdet olivat lähes maatuneita ja lattiaan liimaantuneita, liukkaita läpysköjä. Tahrat lattialla eivät kuitenkaan ole vain tuossa. Syystä tai toisesta lattia on tummunut ilmeisesti kosteudesta. Omaa tunnelmalisäänsä on tässä parin päivän ajan tuonut vilkkuva putkivalo.

Olen tullut hiljalleen sinuiksi ympäristöni kanssa, mutta mahdollisuus muuttoon kaiken aikaa mielessä. Tämä kaupunginosa ja talo on koettu. Ehkä tästä jää jotain hyvinvarustettuihin muistipaikkoihin. Enää mieleni ei kuitenkaan tee mieli pois Suomesta. Riittää, että pääsen rauhallisemmalle alueelle.