Viime viikot ovat olleet pientä lama-aikaa, ainakin kirjoittamisen suhteen. Motivaatio on ollut muutenkin hieman kateissa, mutta kyllä tämä tästä. Viime viikkona raivasin olohuoneesta pois vanhan televisiotason, joka ehti nojailla seinää vasten vuoden päivät. Eteisessä odottaa nyt poiskyydistystä lisäksi vanha sohvani. Jos nuo saisi tuosta eteisestä jossain välissä niin tästä tulisi kenties tilavin asuntoni ikinä.

Perinpohjainen siivous täällä on pitänytkin tehdä, mutta se on odottanut ja odottanut. Hiljalleen turhia paperiläjiä on siirtynyt joko laatikoihin tai roskakoriin. Edelleen odotan niitä aikoja kun kaikki laskut tulevat sähköisinä samaan "postilaatikkoon" ja sieltä voi tarkastaa, mitkä ovat maksamatta ja mitkä ovat maksettuja. Sitä en sitten tiedä, miten toimiva tuo sähköinen systeemi olisi, koska laskut olisi luultavasti hyvä säilyttää ainakin jonkin aikaa maksamisen jälkeen. Niitä voisi sitten olla siellä "laatikossa" parin vuoden ajalta tulostettavissa ja arkistoitavissa, jos niikseen.

On tässä viime aikoina toki tekstit olleet mielessä. Ehkä pikemmin kuitenkin jotain muuta kuin asiatekstiä. Muutama tarinaidea on ollut mielessä, mutten ole niitä kirjoittanut mihinkään ylös. Sen sijaan uuteen jääkauteen sijoittuva tieteistarinani on yhtä kesken kuin se oli ennen joulua. Lisäksi olen käynyt työvoimatoimiston etäpisteessä ja kerroin siellä teksteistäni. Työvoimatoimiston täti otti asiakseen kartoittaa sosiaalialan lehtiä, joihin tekstejä voisi tarjota. Kävin itse kirjastossa pyörähtämässä ja löysin ikäväkseni vain pari lehteä, joihin voisi tarjota ja toinen on Elämäntapaliiton lehti, joka luultavasti ottaa mielellään tekstejä ilmaiseksi. Ohimennen tulin huomanneeksi Suomen tieteiskirjoittajien yhdistyksen lappusen ja mietin, olisiko siinä kenties jotain järkeä alkaa kirjoittaa joitain tarinoitani novellimuotoon ja pistää niitä eteenpäin. Koetan haalia liian isoja kokonaisuuksia ja, jos alan kirjoittaa tekstiä pyrin kirjoittamaan niitä romaaniksi. Pitäisi ehkä alkaa tottua siihen, että romaanin kirjoittamiseen menee hyvässä lykyssä kolme kuukautta ja tarina pitäisi pystyä pitämään kasassa. Novellin voisi rykäistä valmiiksi päivässä.

Muutama asiateksti odottaa tuloaan. Eilen kävelin kaupunkiin ja takaisin. Sillä matkalla olisi pitänyt olla joku sanelin mukana, niin olisin voinut sanella tekstiä kävellessäni. Kaksi eri tekstiä olisi syntynyt kävellessä. Kirjoitin muutaman pääkohdan päivyriini kävellessäni. Ne tekstit saavat nyt ainakin toistaiseksi odottaa. Kirjoitan ne jahka ehdin, mutta siihen asti terveiset kaikille tutuille ja tuntemattomille. Erityisesti kaikille koiranomistajille.