Pääsykoe takana. Viime vuonna olin lukenut hyvin, mutta ainoa yksittäistä teoreetikkoa koskenut kysymys oli akilleen kantapääni. Muistan huonosti nimiä ja teorioita. Tänä vuonna tietoni olivat aukottomammat - muistin jopa teoreetikon teoriat. Olin kuitenkin viimevuotisillakin tiedoillani varasijalla, joten mielenkiintoista pitää. Lopulta kaikki on kiinni arvostelijoista ja siitä, löytävätkö he haluamansa asiat vastauspapereistani.

Kesän ensimmäiset juhlatkin tuli juhlittua. Tuntuu olevan pikemmin sääntö kuin poikkeus, että kun on ruokaa tarjolla niin syön sitä liikaa. Elimistöllä menee taas pari päivää toipuessa. Tulipa maistettua punaviiniäkin. Maku on pysynyt jotakuinkin ennallaan, joten eiköhän siinä sitten ollut taas koko kesän edestä.

Menneellä viikolla Suomen baarit sulkivat ovensa tupakoijilta. Tupakkaa saa nyt sauhutella ovien ulkopuolella. Omaan viihtyvyyteni uudella lailla on taatusti positiivinen vaikutus. Mietin jo eilen palatessani kotipuoleen, että pitäisikö käydä teellä tutussa baarissa. Ei olisi aiemmin tupakansavun takia tullut mieleenikään. Puheita tulee puolesta ja vastaan, mutta kuten tuttu baarinpitäjä sanoi, kun busseihin tuli tupakointikielto siitä nousi häly ja tänä päivänä harvalle tulee mieleenkään alkaa sauhutella linja-autossa.