Yliopiston kaksi ensimmäistä päivää ovat olleet melkoista hulabaloota. Esittelypuheiden jälkeen eri tiedekunnat jaettiin tutoreidensa käsiin ja heidän johdollaan käytiin läpi tärkeimmät paikat, oman tiedekunnan talo ja luentosali, sitten haahuiltiin vapaamuotoisesti ihmettelemään muita taloja ja lopulta syömään. Ruokailun jälkeen esittelyluennot jatkuivat ja ensimmäisen päivän aikana ehdittiin kuulla torvisoittokuntaa ja kaupan päälle kuorolaulantaa. Akateemista.

Luennot ovat olleet tarpeellisia, vaikka yliopiston kirjastopalvelujen 40-minuuttinen luento tuntui aivan ylimitoitetulta. Vartin jälkeen oli kaikki tarpeellinen tieto oikeastaan kerrottu ja loppu aika jaariteltiin. Kirjastotädistä ehtikin kahden päivän aikana syntyä jonkinasteinen vitsin aihe.

Ensimmäisenä iltana mentiin pienellä porukalla baariin ihmettelemään ja keskustelemaan henkeviä. Toisena iltana siirryttiin opiskelijabiletilaan, johon tuli myös muiden tiedekuntien opiskelijoita. Olimme lopulta aktiivisimpia ja meillä oli oma paikkamme heti ulko-oven vieressä ja ikkunoiden alla. Mukava ilta kaiken kaikkiaan, vaikka loppuillasta osa uusista opiskelijoista alkoi olla hieman humalassa. Kovinta meteliä pitivät kuitenkin vanhat opiskelijat, joilla tuntui olevan ihan oma juttunsa.

Perjantaina osa opiskelijoista on lähtenyt kotiseuduilleen tapaamaan vanhempiaan, seurustelukumppaneitaan tai parejaan, mutta siitä huolimatta edessä on vielä picnic. Sen suunnasta ei ole mitään tietoa, kuten ei siitäkään, mitä kyseisellä picnicillä syödään tai tehdään. Ehkä siinä on koko touhun viehätys. Vaikka olen reilu kymmenen vuotta vanhempi kuin muut uudet tiedekuntani opiskelijat, silti yhteinen sävel tuntuu löytyneen, vaikka tietysti joukkoon mahtuu muutama pakollinen hörhö. Sehän on tietysti vain positiivista, ettei kaikki ole samaa, harmaata massaa.

Jo ensimmäisenä päivänä uusia opiskelijoita kehotettiin miettimään tulevia sivuaineita ja opintokokonaisuuksia, koska mitään lukujärjestyksiä ei jaeta - ne suunnitellaan ja laaditaan oman mielenkiinnon mukaan. Samoin kontaktiopetusta on lopulta melko vähän, joten on tärkeää, että kaikki tarpeelliset koulukirjat hankitaan tai lainataan ja niiden lukemiseen käytetään sitä aikaa "joka näyttää vapaalta". Lopulta kaikki on kiinni opiskelijasta itsestään, joten luku- ja opiskelurytmiin on parempi koettaa päästä sisään välittömästi. Ajattelinkin tänään, koulun kolmantena päivänä käydä lainaamassa neljä tenttikirjaa ja alkaa kahlata niitä hiljalleen. Ensimmäinen merkitty tentti on toki vasta 26. marraskuuta, mutta useissa aineissa tenttipäivät annetaan vasta luentojen yhteydessä.