Kuukausi takana yliopisto-opintoja. Ensimmäinen tentti oli neljännellä viikolla, eikä se ollutkaan aivan niin läpihuutojuttu kuin olisi voinut olettaa. Viisi esseekysymystä ja vastausaikaa 1h45min. Kun yliopistossa saatetaan vaatia yli kaksisivuisia esseevastauksia, tuon ajan puitteissa onnistuin kirjoittamaan noin 7 sivua tekstiä ja aika loppui. Kahteen sivuun / vastaus oli siis vielä pitkä matka. Joka tapauksessa olen tyytyväinen suoritukseeni, vaikka olisin toki voinut paremminkin tietää asioita. Tenttitulokset pitäisivät tulla jo ensi viikolla ja sen myötä aivan ensimmäiset, kaksi opintopistettä.

Olen jonkinlaisesta rytmistä saanut kiinni, mutta moni asia on edelleen täysin auki. Monet yliopiston opiskelijapalveluista on siirtynyt internetiin, mm. tenttiin ilmoittautumiset. Koko ilmoittautumisprosessi käytiin hyvin nopealla vauhdilla läpi ensimmäisten viikkojen aikana, eikä siitä jäänyt kovin selkeää mielikuvaa. Muut opiskelutoverini tuntuvat olevan yhtä pihalla tuon tenttikäytännön kanssa varsinkin, kun tenttejä tunnutaan järjestävän muutenkin, ilman ilmoittautumisia.

Toinen hieman hämärä juttu on ollut erilaisiin opiskelijajärjestöihin liittyminen. Tietoa on ollut hyvin niukalti tarjolla. Kun käteen lykätään tilisiirtolomake, eikä kerrota, mitä hyötyä maksun suorittamisesta on, jää harkittavaksi maksaako vai ei. Kävin yhden järjestön hallituksen kokouksessa saadakseni edes jonkinlaisen mielikuvan siitä, mitä kaikkea he järjestävät. Toistaiseksi en ole maksua suorittanut, mutta lupauduin avustamaan heidän myyjäisissään.

Sähköpostilistat ovat myös osa yliopiston opiskelijoiden käytäntöjä. Tieto erilaisista tempauksista liikkuu suhteellisen mukavasti, mutta samaan aikaan aika moni tieto jää saapumatta perille. Mikään järjestelmä tuskin on 100% pitävä, kun vielä kaikki ovat mukana vapaaehtoisina. Jonkinlainen turvajärjestelmä voisi kuitenkin olla ihan paikallaan, koska ihmisiä tuonkin järjestön hallituksessa on kymmenkunta. Sieltä periaatteessa pitäisi löytyä aina joku toinen hoitamaan tarvittaessa jotain tiedotusta.

Ensi viikolla alkaa vihdoin oppiaineeni ensimmäiset luennot. Se tarkoittaa oikeastaan sitä, että tästä ne varsinaiset opinnot alkavat. Olen pyrkinyt lukemaan tenttikirjoja jo etukäteen ja tällä hetkellä luen neljättä kirjaa. Sen verran olen vaihdellut lukemistoa, etten ole paahtanut yhtä ainetta kaiken aikaa, jotta pysyy mielenkiinto yllä. Lisäksi olen tähän mennessä pyrkinyt laatimaan luetteloa kirjoista, jotka lähentelevät edes hieman sitä aluetta, josta saatan alkaa kirjoittamaan esseitä ja kenties tulevaisuudessa graduani, jahka sinne asti päästään. Kirjaluettelossa on tällä hetkellä yli 50 kirjaa ja päälle kaikki tentteihin vaadittava kirjallisuus. Pitää vain koettaa pitää lukurytmiä yllä, jotta tuo kaikki kirjallisuus tulisi edes jollain tavalla käytyä läpi.