Yksi vuosi onnistuneesti taas vaihdettu ja joulukin takana. Tänään oli kevätkauden aloitus yliopistossa, mutta en ollut osallisena tästä hienosta tapahtumasta. Tällä kertaa joulu ei paisuttanut minua liikaa, en syönyt läheskään niin paljon kuin normaalisti jouluina, mutta silti kotiinpalatessani olin ylensyönyt. Muuten joulu oli kerrankin suhteellisen rauhallinen, eikä siitä jäänyt pahaa makua suuhun. Uuden vuoden otin vastaan baarissa - ensimmäisen kerran elämässäni näin - 60-luvun musiikkia kuunnellen ja kaakaota siemaillen. Mielenkiintoinen oli tämäkin kokemus.

Tämän jälkeen toistui syystä tai toisesta viimevuotinen. Viime vuoden ensimmäisen päivän olin sängyn pohjalla, vatsa oli alkanut oikkuilla edellisenä päivänä ja jatkoi oikuttelua hyvän tovin vuoden alussa. Tänä vuonna pysyin tolpillani muutaman päivän pidempään, kun 2. päivän iltana, sänkyynmennessä aloin köhiä ja yskiä. Seuraavana päivänä olin kuumeessa ja yskin vähän lisää. Nyt olen lääkekuurilla, sairaslomaa (opiskelijalla) 10. päivään asti. Kyllä tämä tästä, kunhan nukutuksi saisi.

Flunssasta selviäminen ei ole tällä hetkellä kuitenkaan ykkösmurheeni. Kevätkausi alkoi tentillä, johon en lopulta kyennyt tämän vuoden puolella kunnolla valmistautumaan. Jään odottamaan mielenkiinnolla sitä, joudunko tenttimään sairastumiseni vuoksi vaikeammilla kysymyksillä. Lisäksi rästiin on jäänyt yksi n. 10-sivuinen essee, koska pää on ollut aivan liian sekava kunnollisen esseen kirjoittamiseen. Siinä sitä on askaretta puskettavaksi, kunnes huomaa, että pitäisi alkaa lukea muutaman muunkin kurssin tenttikirjoja, kirjoitettava muitakin esseitä jne. Nyt pitää vain toivoa, että uni alkaa tulla normaalisti ja suoriudun näistä kahdesta haasteesta vähintään kohtuullisesti.

Ei tässä tällä kertaa muuta. Toistaiseksi. Hyvää uutta vuotta vaan kaikille.