Nyt se osui omalla kohdalla ja kovaa. Olin tekemässä töitä kotikoneellani, kun kone sammutti itsensä ja ruudulle tuli uudelleenkäynnistyksen jälkeen tieto viruksesta ja iloinen hymynaama pomppi monitorin vasemmasta laidasta oikeaan. Olen sentään varmuuskopioinut tietojani säännöllisesti, mutta siitä huolimatta virustentekijöiden moraali ja käytös ovat heidän luovuudestaan huolimatta koetuksella.

Herätän mielessäni kysymyksen, kuka hyötyy lopulta siitä, että minunkin koneellani on virus? Voisin ymmärtää, jos kilpailijat tuhoaisivat toistensa koneiden tietoja saadakseen jotakin etua, mutta virusten iskiessä kenen tahansa koneeseen, haitta voi yhtä hyvin olla molemminpuolinen. Onko kyse kostosta, joka suunnataan hallitsemattomasti koko maailmalle? Koko kosto vain on onnettoman huono, jos mitään tuhoa ei lopulta saada aikaan. Minun kohdallani tilanne voi onneksi olla se, toisaalta ei välttämättä. Kuitenkin, jos selviän viruksesta pelkällä säikähdyksellä, ainoa asia, mitä minussa on onnistuttu herättämään on viha. Haluavatko viruksentekijät, että heitä vihataan? Mikseivät he siinä tapauksessa muuta maahan, jossa heidän uskontoaan,  poliittista tai seksuaalista suuntaustaan ei hyväksytä? He pääsisivät paljon helpommalla.

Summa summarum, me ihmiset ollaan vain niin hiton pällejä, että teemme toisillemme kiusaa ilman näkyvää hyötyä. Ja vaikka jotakin hyötyisimme, mitä ihmettä me sillä kaikella hyödyllä teemme. Raha kun ei tee meistä yhtään onnellisempia tai tasapainoisempia. Silloin meillä on vain enemmän valuuttaa purkaa ahdistustamme muilla tavoin ja saada aikaan entistä enemmän pahaa aikaan, niin itsellemme kuin läheisillemme.

Thank you for the viruses.