Vaikka pyrkimykseni on pitää yllä tiettyä päivärytmiä, näyttää siltä, että tuo rytmi katoaa käsistäni yhtä nopeasti kuin olen sen onnistunut palauttamaan. Työttömän arki kun vielä sallii tällaisen rytmillä leikkimisen, niin on helppo luisua takaisin siihen monttuun, josta itsensä sai hetkellisesti hilattua.

Tänään alkoi jalkapallon MM-kisat Saksassa. Saksa nöyryytti Costa Ricaa avausottelussa ja Ecuador vei Puolaa. Siinä sitten onkin jotakuinkin kaikki, mitä tiedän. Televisio oli kyllä päällä molempien matsien ajan, mutta taisin nähdä puolet tehdyistä maaleista ja jälkimmäistä matsia koetin seurata, mutta jossain vaiheessa huomasin, että ottelu oli vaihtunut testikuvaan. Se siitä aktiivisesta jalkapallon seuraamisesta.

Aurinko alkaa hiljalleen nousta. Yö on valoisa ja osa ihmisistä alkaa valua baarista kohti kotia. Nainen huusi jotain hetki sitten. En ottanut selvää hänen sanoistaan ja hetkittäin kuulosti siltä, että hän lauloi. Vaikea sanoa. Tällä alueella ihmiset valuvat kotia kohti perjantaisin ja lauantaisin joskus kolmen ja neljän välissä. Tappeluita tulee säännöllisesti. Poliisit ovat ainakin lähes viikottain tämän talon edessä selvittämässä syntyneitä tappeluita. Iloisissa merkeissä alkanut ilta loppuu usein loukkaaviin sanoihin, fyysiseen väkivaltaan. Ihmiset eroavat vihamielin, eivätkä muista seuraavana päivänä mitään. Siitä onkin hyvä lähteä uudemmankin kerran "pitämään hauskaa".

Katsoin tänään YLE:n 4.4. esittämän keskusteluohjelman, nimeltään Jumala-ilta. Niin eri kristittyjen seurakuntien edustajia kuin muslimeja, ateisteja, hindulaisia ja wiccoja oli kerätty studioon miettimään uskonkysymyksiä. Hetkittäin alkoi tulla hieman lämpimämpää sananvaihtoa, mutta jotakuinkin yhteisymmärryksessä edettiin. Liian pieni aika kuitenkin niin isolle joukolle annettiin selittää uskomuksiaan, ajattelumaailmaansa. Tuossa ajassa lähinnä ehti juuri ateisti sanoa teistille, että ateistit aina leimataan moraalittomiksi, vaikka itseasiassa ateisteilla on aikaa ja mahdollisuus käyttää omaa harkintaansa, he eivät tarvitse Isoja Kirjoja kertomaan, mikä on oikein ja mikä väärin. Siinä se sitten jotakuinkin oli. Ajattelin purkaa hieman tuota ohjelmaa ja sen aikana käsiteltyjä kysymyksiä, mutta juuri nyt en jaksa.

Lienee aika siirtyä unien pariin.