Pakko ehtiä nopeasti kirjoittamaan jotain. Olen koettanut lueskella tenttikirjallisuutta, mutta hiljalleen vauhti on hyytynyt ja vastaanottokyky hidastua. Tänään oli yliopistourani toinen tentti ja tämän hienoisen hyytymisen voi huomata siitä, että kun kysyttiin "pragmatismista", en muistanut erään pragmaattisen koulukunnan perustajaa lainkaan, vaikka muistin henkilöitä ennen ja vaikutuksia jälkeen.

Lukemisen kannalta voisi olla viisasta alkaa purkaa asioita muutamiin avainsanoihin. Tässä tapauksessa "pragmatismin", jonka alle olisi ollut helppo vain niputtaa kolme nimeä ja pääkohdat, jonka jälkeen kaikki muu olisi ollut oivallettavissa tai sovellettavissa jotenkin. Kunhan olisin muistanut ne pääkohdat. Tällä kertaa kuitenkin olin lukenut lukuisia kertoja perustajan nimen, hänen teoriansa, mutta olin syystä tai toisesta hypännyt yli sanan, joka oli hänen nimensä perässä. Tuo sana olisikin sitten saanut minut yhdistämään hänet tenttikysymyksen aiheeseen.

Pitkä viikonloppu edessä. Nyt voisi ainakin tähdätä siihen, että nukun yhden tai kaksi yötä kunnolla. Itseasiassa pitäisi tällä istumalla taas tarttua uuteen tenttikirjaan, mutta juuri nyt kone on sammumispisteessä, joten taidan latailla rauhassa.