Koulun alku on lähellä. Huomenna on ensimmäiset infotilaisuudet ja siitä se lähtee, parivuotinen projekti kohti maisterin tutkintoa. Mikälie maisteri minustakin sitten tulee. Sivuaineen opinnoista paljolti varmasti kiinni, mihin sitä päätyy. Joka tapauksessa opettajan uraa en ole itselleni valmistelemassa, mutta tuskin on sekään poissuljettu, ettenkö joskus jotain omituisia ihmisten edessä höpöttäisi.

Opintojen aloitus ei suuremmin jännitä. Ehkä huomenna sitten ennen kuin koululle lähden. Tulee kyllä näihin vuosiin varmasti niitä hetkiä kuulumaan, jotka jännittävät. Yksi seikka on se, että asioista pitää oppia puhumaan avoimesti isommalle porukalle ja uskonto, kuten politiikka, urheilu ja taiteet ovat varmasti monille melko herkkiä aiheita. Mielipiteitä löytyy laidasta laitaan ja kaikkien mielipiteiden päällä sitten vielä pitäisi olla tieteellinen fakta. Mikä ikinä se sitten onkin.

Viikonloppuna toiseksi nuorin serkuistani astui avioon. Olin hääparin autonkuljettaja matkalla kuvauksiin, kirkkoon, kotiin hakemaan juomia ja sitten vielä hääyön viettoon. Oli mukava päivä: hääpari oli upea ja samoin heidän järjestämänsä vapaamuotoiset juhlallisuudet pienessä kyläkirkossa ja läheisellä "maatilalla". Vihkikaavakin oli mitoitettu 24 minuuttiin, joten ei ehtinyt perse puutua kirkonpenkillä. Illan mittaan oli hauskaa aktiviteettia, kun oli erilaisia kisoja ja kisailuja. Osa porukasta jumittui varhain illalla "baarin puolelle", kuten suomalaisissa kekkereissä usein on tapana. Kuljin päivän mittaan aika paljon kamera kädessä ja taltioin visoja, kisoja, tansseja ja muuta jännää mahdollisuuksien mukaan. Ilman jalustaa oli hieman vaikea pysyä aina mukana menossa, mutta toivottavasti siitä materiaalista nyt jotain jää heille muistoksi. Erityismaininta kuuluu kuitenkin hääjuhlallisuuksissa soittaneelle bändille, joka aloitti sessionsa jazzilla, soitti pakolliset valssit ja foxtrotit, siirtyi rockin kautta grungeen ja metalliin palatakseen viimeiseen biisiinsä, valssiversioon I Will Staystä.

Täytynee syödä jotain ja sen jälkeen on edes kolmen rahoitushakemuksen laadinta. Mielessä on pari aihetta, joista pitäisi kirjoittaa, mutta rauhoittuminen on tällä hetkellä vaikeaa. Katsellaan myöhemmin. Terveiset tutuille.